Po ostatnich wyjazdach stwierdziłem duże byjanie auta.Amorki i spreżyny ok więc na razie nic nie bede zmieniałNo i znalazłem takie cudo na allegro.Kupiłem gumy usztywniające do mojej octy.
Przód 14/3,5cm,tył 10/3cm. Założyłem po 1 sztuce na sprężyne.
Zauważyłem poprawę podczas różnych prędkości a w szczególności po przejeżdżaniu leżących policjantów(progów).Auto mniej dobija po przekroczeniu progu i jest sztywniejsze.Koszty znikome a poprawa odczuwalna.Zobaczymy jak długo te ustrojstwa wytrzymają. Jak na razie polecam i testuje dalej.
Moja poprzednia 1,6 też się huśtała,więc zapodałem jej sprężyny Bilsteina sztywniejsze i lekko obniżające.Pięknie się po tym zabiegu prowadziła,trzymała się w zakrętach.Przed sprzedażą wymontowałem,ale potem doczytałem,że one są tylko do Octy z silnikiem benzynowym,więc nie dało się założyć do aktualnej.Ale te podkładki to chyba trochę ryzykowne.
niedziela67, dokladnie jak mowia a raczej napisali przedmowcy!
Sciagaj ten badziew, bo :
- moga peknac springi
- moze sie kiedys okazac, ze zawieszenie do d... pracuje na zakretach i bedziesz "plywal"
- i cholera wie co jeszcze - te 4 zlote okaza sie najdorzszymi 4zlotymi w Twojej historii :szeroki_usmiech
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
zajebista sprawa,po co wywalac tyle kasy na jakies bilsztejny ,ajbachy,ja tez bylem glupi zalozylem irmszery za tyle kasy a tu raptem 4 zl. za szt. napisane jest tam takze ze jak sie sprezyna juz konczy to guma tez zalatwi sprawe,dobrze ze jeszcze nie pisza ze peknieta sprezyne mozna skleic i dac gume, sorry ale jesli byloby to dobre i bezpieczne to wszyscy producenci zawiasow juz by to wprowadzili.kolego Niedziela trzeba przyznac ze moi przedmowcy niestety maja racje,producent tak przewidzial sprezyne zeby charakterystyka jej pracy byla odpowiednia w kazdym zakresie i nic tu nie pomoze usztywnienie jednego czy dwoch zwojow a reszta jak bylo,owszem octavia jest dosc miekka ale nie jest bardzo podsterowna wiec ze wzgledow bezpieczenstwa lepiej miec miekka i pewna serie niz twardsze a niebezpieczne `cos`.odbierz to wszystko jako dobre rady kolegow oraz moje.pozdrawiam
Przed octavią miałem lagunę,która pomimo prawidłowego testu amoryzatorów też się bujała.I ja dałem się nabrać na te gumy z allegro.Mój mechanik,kiedy je zobaczył obraził się na mnie i moją naiwność.Te gumy może są dobre do żuka.Ale nieprzewidywalne w samochodzie osobowym i rzeczywiście powodują pękanie sprężyn.
Po ostatnich wyjazdach stwierdziłem duże byjanie auta.Amorki i spreżyny ok więc na razie nic nie bede zmieniałNo i znalazłem takie cudo na allegro.Kupiłem gumy usztywniające do mojej octy.
Przód 14/3,5cm,tył 10/3cm. Założyłem po 1 sztuce na sprężyne.
Zauważyłem poprawę podczas różnych prędkości a w szczególności po przejeżdżaniu leżących policjantów(progów).Auto mniej dobija po przekroczeniu progu i jest sztywniejsze.Koszty znikome a poprawa odczuwalna.Zobaczymy jak długo te ustrojstwa wytrzymają. Jak na razie polecam i testuje dalej.
Komentarz